Home » Huis kopen Costa Blanca

Vakantiehuis kopen Costa Blanca zuid?

De zuidelijke Costa Blanca begint rond Alicante, een bruisende universiteitsstad tussen bergen en zee met talloze gezellige restaurants en winkeltjes. Ten noorden van Alicante begint de noordelijke Costa Blanca, waar het groener is en meer bergachtig dan de zuidelijke Costa Blanca. Dat het groener is in de noordelijke Costa Blanca wordt veroorzaakt door meer neerslag of regen gedurende het jaar. De Costa Blanca zuid heeft gegarandeerd meer zonnige dagen per jaar. Overigens is de zuidelijke Costa Blanca vlakker waardoor het tezamen met het aangename weer meer geschikt is voor mooie fietstochten door de natuur. De zuidelijke Costa Blanca strekt zich uit tot de havenstad Cartagena en het La Manga. La Manga is het gebied waar het ondiepe Mar Menor en de Middellandse Zee worden gescheiden. Dit gebied heeft zich ontwikkeld tot de beste sportgebieden in Spanje. Zeker ten aanzien van de vele watersporten komt u hier volledig aan uw trekken.

In de zuidelijke Costa Blanca zijn al velen Noord-Europeanen gevestigd. Zij hebben in deze regio een huis gekocht en er zijn ook velen die nog een huis willen kopen. Met name veel mensen kopen hier een huis vanwege het heerlijk zonnige klimaat. Daarnaast biedt de zuidelijke Costa Blanca het gezondste klimaat dankzij de combinatie van de vele zoutmeren, het zonnige droge weer. Mensen die last hebben van astma en andere huid- en gewrichtsaandoeningen hebben veel baat bij het leven in deze regio. Voor hen is juist een vakantiehuis kopen Costa Blanca aan te bevelen.

Als u een huis wilt kopen aan de Costa Blanca dan kunt u zich eerst oriënteren wat voor type huis u zou willen kopen. Uiteraard kunnen wij u adviseren bij het kiezen van het vakantiehuis kopen Costa Blanca.

Nieuwbouw

kopen nieuwbouw costa blanca

De laatste jaren wordt er weer vol op nieuwbouw aangeboden in de Costa Blanca. Het voordeel van het kopen van nieuwbouw is dat er heden ten dagen gewerkt wordt met kwalitatief goede bouwmaterialen. Daarnaast wordt er meer ingespeeld op de laatste woontrends. Momenteel is dit een modern kubistisch en veelal in de kleuren zwart, grijs en wit. Ook zijn de gerealiseerde huizen minder onderhoudsgevoelig. Nieuwbouw is interessant voor de mensen die hun geld willen investeren in Spaans onroerend goed. De prijzen zijn relatief gunstig. Afhankelijk van de locatie van de nieuwbouw kan het interessant zijn middels verhuur van het huis te laten renderen. Mocht u slechts een beperkt gedeelte van het jaar in Spanje zijn, dan is nieuwbouw ook ideaal vanwege het weinig noodzakelijke onderhoud. Kortom het kan aantrekkelijk zijn een nieuwbouw kopen Costa Blanca. Als u een nieuwbouw huis wilt kopen laat u gerust adviseren door ons.

Appartement

appartement kopen costa blanca

In de Costa Blanca worden diverse type huizen te koop aangeboden. Voor velen is het aantrekkelijk een appartement kopen Costa Blanca. Het aanbod van appartementen is groot, de prijzen zijn veelal aantrekkelijk. Als u een vakantiehuis kopen Costa Blanca dan is met een beperkt budget een appartement goed om in overweging te nemen. Bij de meeste appartementen kunt u gebruik maken van een gemeenschappelijk zwembad, gemeenschappelijke tuin en eventueel andere voorzieningen zoals sportfaciliteiten en wellness. Op deze wijze heeft u voldoende mogelijkheden tot uw beschikking terwijl het onderhoud niet tot uw last behoort.

Finca

finca kopen costa blanca

Een finca verwijst eigenlijk naar een stuk agrarisch gebied, waarop normaliter een huis, boerderij of een landhuis staat. Meestal naast een stuk bos of een plantage, zoals citrus, olijf, druivenplantages. Inmiddels heeft de term finca in toeristisch opzicht meer de betekenis gekregen van een vakantiehuis in een landelijk gebied. Veel mensen verkiezen het leven in het Spaanse binnenland boven het wat meer bruisende leven aan de Spaanse Costa Blanca. Rust, ruimte en genieten van het mooie Spaanse landschap met haar ruwe bergen, maar ook zeker de groene plantages van citrus en druiven. Bij het kopen van een finca komt meer kijken dan bij het kopen van een doorsnee huis, villa of appartement. Bij Van Dam Estates hebben wij deze specialisme vakkundig ondergebracht. Wilt u een finca kopen Costa Blanca? U bent bij ons ook hiervoor op het juiste adres.

Villa

villa kopen costa blanca zuid

In de Costa Blana zijn en worden er vele villa’s gerealiseerd c.q. gebouwd. Villa’s in Spanje vind je in alle soorten en maten. Een villa kopen aan de Costa Blanca was meestal de bestemming voor de vakanties. De Spanjaarden zijn veel meer gericht op de familie waardoor door de jaren heen zeer grote vakantievilla’s zijn gerealiseerd met vele slaapkamers en badkamers. Op deze wijze werd een hele Spaanse familie onder één dak ondergebracht. De traditionele vakantie in de maand augustus werd met de gehele familie doorgebracht. Ook de Noord-Europeanen hebben al tal van jaren hun weg gevonden naar de Spaanse Costa Blanca. Vanwege het heerlijke klimaat,de Vakantie en het overwinteren werden er villa’s gekocht. In het begin werden er veelal traditionele Spaanse villa’s gebouwd, wat een logische keus is vanwege de kennis en ervaring van de Spaanse bouwonderneming. Met de groeiende vraag naar Spaanse villa’s werden er op grotere schaal villa’s gerealiseerd met dezelfde bouwstijl. Zo zijn er diverse grote urbanisaties te vinden met villa’s die allemaal hetzelfde zijn.

Chalet

bungalow kopen costa blanca

In veel gebieden in de Costa Blanca zijn er diverse bungalows of chalets gerealiseerd. In Spanje aan de Costa Blanca speelt het leven zich veel meer af buitenshuis vanwege het heerlijke weer, de lage kosten van het vermaak elders en het sociale leven. Een chalet is dan ideaal omdat alles gelijkvloers ligt, meestal veel minder groot is dan een villa maar wel weer beschikt over een heerlijke tuin. Daarnaast zijn de prijzen veel gunstiger dan voor een villa. Zeker als men dan ook nog de kosten van onderhoud hierbij betrekt. Hierdoor zijn er mensen die juist een chalet willen kopen aan de Costa Blanca. Uiteraard is de koopprijs van een huis op een unieke locatie vele malen hoger dan op een mindere locatie.

Bedrijfspand

bedrijfspand kopen costa blanca

Er is een kleine groep mensen die op zoek is naar een nieuw bestaan in Spanje aan de Costa Blanca. Veelal hebben zij het ondernemerschap in hun bloed zitten. Sommige hebben een droombeeld van het runnen van een bed and breakfast in een oude traditionele Spaanse finca. De koop van een huis dat ook gebruikt kan worden als bed and breakfast is geen sinecure. In sommige gevallen kan een bestaande bed and breakfast overgenomen worden. Voor het kopen van een huis of pand in een winkelgebied dat ook gebruikt kan gaan worden om bijvoorbeeld een restaurant, bar of winkel te exploiteren is eigenlijk het huren van een bedrijfspand een beter alternatief. Wij kunnen u enigszins adviseren over het opzetten van een bedrijf in de Costa Blanca. Neem gerust contact met ons op. Wij zullen ons uitgebreidde netwerk gebruiken om een bedrijfspand te vinden. Voor het huren en kopen van een bedrijfspand aan de Costa Blanca helpen wij u graag.